Blog JCB

Rodilý mluvčí Paul

Kanadský lektor zvedá úroveň angličtiny v Jazykovém centru Bučovice a Slavkov u Brna

Krásný předvánoční čas se letos nabízí v učebnách jazykovky s kanadským učitelem angličtiny Paulem Hoferem, kterého nám určila naše partnerská kanadská škola pro naše studenty JCB. Mladíkovi, kterého začátkem listopadu do České republiky konkrétně do Slavkova u Brna přitáhly rodinné kořeny staré 100 let, se zalíbilo usadit se do Vánoc v Bučovicích v ústředí Jazykového centra Bučovice. Chce tak využít svých zkušeností učení angličtiny jako cizího jazyka a také nasát místní život a tradice.

Paul učí angličtinu jako svůj rodný jazyk, hovoří plynně německy a portugalsky, španělsky a učí se česky. Velmi oblíbený je v dětských skupinách – děti jsou z cizince nadšené, Paul to prostě s dětmi umí a navíc ho díky jeho plnovousu děti nazývají čertem, takže Mikulášská nálada je zajištěna. Dospělí jsou také nadšení. Pro některé to může být první možnost komunikovat s cizincem – a dostávají k tomu možnost přímo v lekcích. Je to výborná příležitost pro všechny, kteří se chtějí zlepšit v komunikaci v cizím jazyce a zbavit se ostychu.

Paul první týdny nahlížel na jazykové pokročilosti a výuku všech tříd a cizích jazyků, které vyučujeme, jak v Bučovicích, tak ve Slavkově u Brna a online. V dalších týdnech, ve spolupráci s našimi lektory skupin, aplikuje pro studenty komunikační aktivity v cizím jazyce, aby měli možnost „speakovat a sprechtit“. Dialogy o okolních vesnicích navíc přibližují Paulovi místní život a zvyky – a studentům dávají možnost popsat cizinci jejich každodenní život. Děti, které navštěvují Summer camp, mohly předvést vědomosti o kanadském maskotovi, medvědovi Kermode – protože s kanadskými lektory už se děti ze Summer Campu měly možnost setkat.

 

Paul navázal historkami o tom, jak bydlel půl roku v divočině v Kanadě a s medvědy se potkal. Dále nám rád vypráví o jeho rodině, která pochází z Rakouska-Uherska. Také se moc těší ze všech předvánočních oslav, které v česku probíhají a budou probíhat – Kanaďané jsou prostě společenští. Lektor s námi zůstává až do Vánoc a už teď se moc těší, že se zase brzy do Bučovic vrátí.  My už se v dalším pololetí těšíme na zkušenou lektorku Elizabeth z Anglie, která má rodinu v Brně, ale o tom až příště.

Zeptejte se nás

Jsme tu pro Vás

Odebírejte náš newsletter

Učíme se s Vámi už 10 let!

Jazykové centrum Bučovice

Legionářská 138, 685 01 Bučovice

prihlaska@jazyky-bucovice.cz

Jazykové centrum Slavkov u Brna

Koláčkovo náměstí 727, 684 01 Slavkov u Brna

prihlaska@jazyky-bucovice.cz

Sledujte sociální sítě

Odebírejte náš newsletter a soutěžte o hodinu ZDARMA v JCB