Blog JCB

Summer Camp 2022

Bučovský příměšťák SUMMER CAMP – LET’S SPEAK IN ENGLISH!

Letošní 9. ročník Summer Campu, největšího anglického kempu v okolí, navštívilo téměř 30 dětí. Ty si po dobu 5 dní vyzkoušely, jaké je to mluvit několik hodin denně v cizím jazyce. O bohatý program se opět postarala organizátorka Jazykového centra Bučovice a Slavkov u Brna Karolína Kolaříková, ve spolupráci se vzdělávacím spolkem YOU CAN DO IT!, z.s., která má již s organizováním jazykových kempů zkušenosti. Tentokrát se k ní připojily lektorka Hana Navrátilová a Michaela Novozámská.

 Kempu se pravidelně účastní děti z Bučovic a přilehlých vesnic, ale také ze Slavkova, Brna, Prahy a Vídně! Již tradičně jsme pojali program jako cestování po světě a každý den jsme se věnovali cizí zemi, její kultuře a s ní spojenými zvyky. Je pro nás klíčové, aby se děti domluvily anglicky.

 “Soustředily jsme se hodně na jazykové dovednosti a týmové hry, do kterých se zapojovaly jak starší, tak i mladší děti,” uvedla lektorka Michaela. “Cílem bylo je rozmluvit a odbourat počáteční strach. V dopoledních hodinách byly děti rozdělené do skupin dle věku a také jazykové pokročilosti, kde jsme probírali témata spojená s cizími zeměmi. Zaměřili jsme se na historii a zeměpis. Děti tak mohly uplatnit svoje znalosti ze školy ale v anglickém jazyce. Mladší se při výuce inspirovaly staršími a všichni si nakonec pomáhaly. Mělo to skvělou atmosféru a po pár dnech se děti tak rozmluvily, že jsme z toho byly nadšené. Samozřejmě vše vyžadovalo neustálou práci lektorů a nepovolovaly jsme ani u sportovních aktivit, kdy děti dostávaly instrukce v angličtině. Skvěle jsme se tak bavily jak ve třídě, tak na baseballovém hřišti, nebo při opékání špekáčků v doprovodu anglických písní na kytaru v podání samotné majitelky Gabriely Braunerové. Co dodat na závěr? Pokud jsou děti správně motivované a v přátelském prostředí, zapomenou na obavy a nejistotu a začnou mluvit. Najednou začnou vysvětlovat i věci, které jsou jazykově náročnější, ale nevzdávají to. SO JUST SPEAK, PRACTISE AND IN ENGLISH PLEASE! (jak by dodaly samotné děti, které se pak kontrolovaly navzájem, zda všichni mluví anglicky)”.

Velké díky patří našim partnerům, bez kterých by SUMMER CAMP nebyl každý rok takový, jakým je:

Bar Boo Burger na bučovickém náměstí, který umožnil dětem si vytvořit svou vlastní pizzu a zajistil obědy celého týdne. Týmu trenérů z baseballového klubu Pelikans Bučovice, KIC města Bučovice, Tenisovému klubu města Bučovice, Koupališti Bučovice, Baru U Bizona na koupališti a Muzeu Bučovice. V neposlední řadě také Jazykovému centru Bučovice a Slavkov u Brna, týmu lektorů a všem rodičům a zúčastněným dětem!

Za tým JCB, Gabriela Braunerová

Zeptejte se nás

Jsme tu pro Vás

Odebírejte náš newsletter

Učíme se s Vámi už 10 let!

Jazykové centrum Bučovice

Legionářská 138, 685 01 Bučovice

prihlaska@jazyky-bucovice.cz

Jazykové centrum Slavkov u Brna

Koláčkovo náměstí 727, 684 01 Slavkov u Brna

prihlaska@jazyky-bucovice.cz

Sledujte sociální sítě

Odebírejte náš newsletter a soutěžte o hodinu ZDARMA v JCB