Blog JCB

Summer Camp Slavkov 2023

Co na to maminka?

První ročník Summer campu ve Slavkově byl průkopnický i tím, že se jej poprvé zúčastnil dospělák. Byla jím maminka od studenta Dana, která mu dělá asistentku. A co o Summer campu říká po tom, co si s námi vše zažila a vyzkoušela na vlastní kůži? To si můžete přečíst sami. My jí mockát děkujeme a těšíme se na příští rok!

„Krásné dopoledne všem JCBákům 😃!

Chtěla bych ještě jednou všem organizátorům a hlavně lektorům mockrát poděkovat za nádherný týden nabitý zážitky a především angličtinou!

Protože jsem měla možnost zúčastnit se celého prvního ročníku Summer Campu ve Slavkově u Brna s nejmladší skupinkou pod vedením skvělých lektorek Karolíny a Lary, můžu tak dát zpětnou vazbu všem rodičům, kteří možná zpočátku váhali, zda jejich dítě, zatím třeba ještě ani školou nepovinné a hovořící pouze omezenou češtinou, na takový tábor vůbec patří a jestli bude zvládat týdenní program jen v angličtině…

Nutno podotknout, že naše skupinka byla věkově opravdu různorodá: nejmladšímu účastníkovi byly pouhé 4 roky a nejstarší účastnice s námi oslavila své 9. narozeniny 😃!

Neznám podobný příměstský tábor, kde by se o takto malé děti dokázali opravdu nadstandardně postarat, navíc s tak různorodým celodenním programem.

Lektorka Lara bezvadně fungovala jako skvělá náhradní maminka a o všechny děti se starala jako o vlastní, Karolína přímo obdivuhodně zvládá zábavnou a hravou formou přiblížit angličtinu i těm nejmenším, aby časem všemu dokázali porozumět i bez použití češtiny, mnohé učitelky angličtiny prvního stupně by se u ní mohly inspirovat, klobouk dolů! 

Rodilý mluvčí Joe perfektně s trpělivostí sobě vlastní fungoval jako sportovní instruktor, obzvláště při prvních lekcích nejmladších účastníků. 

Gabriela zase výborně zvládla náročnou logistiku, děti měly neustále i při pravidelných odpoledních venkovních aktivitách k dispozici náhradní činnosti ve formě her, kvizů, malování atd. Pokud se rozhodly, že se nějaké odpolední sportovní aktivity nezúčastní, nebyly nikým do ničeho nuceny. 

Neustále měly k dispozici vodu (počasí bylo celý týden opravdu velmi hot-né 😜), drobné sladkosti za snahu i splnění aktivit, byli jsme společně na zmrzlině, opékali jsme špekáčky, hrálo se na různé hudební nástroje, zpívalo a hlavně sportovalo a to vše neustále v angličtině! Velkou výhodou odpoledního programu bylo, že se měly možnost poznat navzájem všechny děti a mluvit mezi sebou výhradně anglicky. Mnohdy by se možná náhodný kolemjdoucí až hádal, kolik je s námi vlastně rodilých mluvčích!!! 

Ačkoli byly povoleny mobily s sebou, nikdo neměl díky bohatému programu čas hrát na něm své oblíbené hry, nebo se věnovat svému profilu na sociálních sítích. Nuda zkrátka nikdy nebyla, každá minuta byla vyplněna nějakou aktivitou v angličtině. 

Děti měly během týdne možnost seznámit se se základy tenisu, plážového volejbalu, fotbalu, florbalu a také s plaváním. Zašli jsme si i na lekci jógy a vzájemně se nakonec namasírovali 😃. Děti si zároveň vyzkoušely, jaké je to připravit si oběd a každý si upekl svou vlastní pizzu. Všichni si navíc z tábora domů odnesli různé drobnosti na památku a závěrečný certifikát o absolvování Summer Campu. 

A co napsat na závěr? Můj syn se jako předškolák na tábor ze začátku nijak zvlášť netěšil, protože vůbec netušil, co takový tábor (navíc v angličtině!) bude vlastně obnášet. Musela jsem ho nakonec nalákat na širokou nabídku sportů. Ale když se už po prvním dnu večer ptal, jestli bude tábor pokračovat i další týdny až do začátku školního roku, tak to snad mluví za vše… 😃! 

Budeme ještě dlouho vzpomínat a zároveň se těšit na další ročník! 

(S)mějte se všichni krásně a užijte si zbytek prázdnin!“ 

Zdraví Naďa Zugarová a Daniel

 

Zeptejte se nás

Jsme tu pro Vás

Odebírejte náš newsletter

Učíme se s Vámi už 10 let!

Jazykové centrum Bučovice

Legionářská 138, 685 01 Bučovice

prihlaska@jazyky-bucovice.cz

Jazykové centrum Slavkov u Brna

Koláčkovo náměstí 727, 684 01 Slavkov u Brna

prihlaska@jazyky-bucovice.cz

Sledujte sociální sítě

Odebírejte náš newsletter a soutěžte o hodinu ZDARMA v JCB